Open/Close Menu Pohjoismaiden suurimmat sisäkartingkeskukset

Tiistaina 27.2.2018 se sitten alkaa!!!

Sodi World Seriesin Suomen ensimmäinen osakilpailu ajetaan silloin kello 18.00 alkaen Helsingin Kart in Clubilla. Tässä hiukan muistilistaa:

1) Kisat ajetaan samalla formaatilla kuin Kaikille Avoimet Kilpailut.

2) Jos SWS-sarjaan haluaa osallistua, niin kuljettajan tulee rekisteröityä SWS kuljettajaksi osoitteessa www.sodiwseries.com

3) Jokaisen osakilpailuun tulee kuljettajan rekisteröityä erikseen

4) Junior CUP-lukan kuljettajilla on mahdollisuus ajaa kahdessa luokassa kilpailuissa, MUTTA SWS-sarjan pisteitä saa vain Junior CUP-luokassa. Eli kuljettaja ajaa 70 kg sarjassa, ja illan finaaleissa (kahdessa) kuljettaja pääsee ajamaan 70 kg sarjan finaalissa ja JUNIOR CUPin finaalissa.

5) Ensimmäisessä kilpailussa pääse ajamaan 4 lähtöä 50 eurolla. Yksi ilmainen kaikille sarjaan osallistuneille, kolme lähtöä 50 eurolla.

6) Paikalla kannattaa olla ajoissa. Ensimmäisissä lähdöissä on aina helpoimmat finaalipaikat tarjolla….

OHJEITA KILPAILIJOILLE

1) Saavut paikalle ajoissa ja varaat paikkasi alkueriin vastaanotossa. Sitä ennen olet rekisteröitynyt Sodi World Series sarjaan, jos haluat kerätä pisteitä SWS-sarjaan. Se ei ole kuitenkaan pakollista

2) Voit ajaa niin monta alkuerää kuin haluat. Jokaisessa alkuerässä ajetaan kolmen minuutin aika-ajo ja 15 kierroksen kilpailu. Aika-ajo määrää lähtöjärjestyksen kilpailuun.

3) Kilpailuun ilmoittaudut joko min. 70 kg sarjaan, tai min. 100 kg sarjaan. Alkuerissä molemmat sarjat ajavat sekaisin.

4) Illan päätteeksi ajetaan finaalit, 70 kg, 100 kg ja JUNIOR CUP-sarjan finalistit!

5) Lähtöpaikka finaaliin määräytyy alkuerässä ajetun 15 kierroksen kokonaisajan perusteella.

6) Finaalissa kuljettajat saavat valita auton jolla ajavat alkuerien kokonaisaikojen perusteella. Nopein valitsee ensi ja sen jälkeen toiseksi nopein jne.

OHJEITA KILPAILIJOILLE

Kuljettajat ajavat kahdessa eri painoluokassa: minimi 70kg:n ja minimi 100kg:n painoluokassa, jossa painot tasataan seuraavasti: kuljettaja + mahdolliset lisäpainot = vähintään 70kg/100kg. Kuljettajat punnitaan satunnaisesti pistotarkastuksin. Jos minimipaino ei täyty 30 kg lisäpainoilla, saa kuljettaja ajaa erotuksen verran alipainoisena. Tämä koskee vain 70 kg:n luokkaa.
Lisäksi SWS Junior CUP-luokkaan ilmoittauneet kuljettajat ajavat edellä mainitun 70 kg luokan sääntöjen mukaan.

KILPAILUFORMAATTI
Molempien luokkien kuljettajat ajavat samoissa alkuerissä. Illan päätteeksi 15 parasta 70 kg:n painoluokan ja 15 parasta 100 kg:n painoluokan kuljettajaa pääsee finaaliin. Molemmat painoluokat ajavat omat 15 kierroksen finaalit. Kuljettaja voi osallistua niin moneen alkuerään kuin haluaa.

AIKA-AJO
Ennen alkueriä ajetaan kolmen minuutin aika-ajo. Aika-ajon tuloksen perusteella määräytyy lähtöjärjestys alkuerään. Aika-ajon jälkeen kuljettajat pysähtyvät radalle, josta heidät ohjataan omiin lähtöruutuihinsa.

21 KULJETTAJAA, KILPAILULISENSSI TAI KOKEMUS EI RATKAISE
Illan finaaleihin pääsee maksimissaan 21 kuljettajaa kaikista kolmesta luokasta. Kuljettajan tulee ilmoittaa ajavamansa luokka ilmoittaumisen yhteydessä vastaanotossa.

PISTELASKUJÄRJESTELMÄ
Pistelasku menee SWS-sarjan sääntöjen mukaan. Siihen voi tutustua sarjan sivuilla. SWS PISTELASKU

Jos sinulla on kysyttäävää kilpailuihin liittyvistä asioista, kysymyksiin vastaa

Sami Lappalainen 0400-489665 tai sami.lappalainen@kic.fi